Slow jest trendy! Otwarcie restauracji Na Zielnej


Kto zdaniem Olgi Frycz piecze najlepszy sernik? Co na niedzielny obiad podaje Olga Bończyk, czy kto gotuje najlepiej zdaniem Piotra Rubika? Odpowiedzi na te pytania mieli okazję poznać 10 marca br. goście warszawskiej restauracji Na Zielnej, która w tym dniu miała swoje uroczyste otwarcie.

Wieczór pod znakiem wybornych potraw, rozmów o polskiej kuchni, gotowaniu oraz klimatach slow food, poprowadziła znana dziennikarka, prywatnie miłośniczka sztuki kulinarnej  – Marzena Rogalska.
 
Wykwintne dania, prawdziwe polskie smaki, degustacje naturalnych i najzdrowszych produktów z całego kraju, muzyka oraz wnętrze zabytkowej kamienicy towarzyszyły otwarciu nowej restauracji Na Zielnej. Impreza zgromadziła miłośników kuchni i smakoszy tradycyjnych polskich zdań ceniących sobie dania przygotowywane na bazie produktów pochodzenia naturalnego rekomendowanych przez Stowarzyszenie Slow Food Polska. W trakcie wieczoru goście mieli okazję wysłuchać rozmów z gwiazdami nt. tradycyjnej kuchni polskiej i gotowania.
 
Na uroczystym otwarciu restauracji Na Zielnej gościli m.in. Piotr i Agata Rubikowie, Małgorzata Socha z mężem, Olga Frycz, Mariola Bojarska-Ferenc, Olga Bończyk, Ilona Łepkowska z Czesławem Bieleckim, Jarosław Szado, Ewa Kuklińska, Zofia Czernicka: prezenterki telewizyjne: Katarzyna Trzaskalska i Katarzyna Obara.
 
Agencja BCMFD była odpowiedzialna za produkcję wydarzania oraz za działania z obszaru Media Relations.