Wśród tajskich kwiatów, zapachów i smaków - 
PIĄTE URODZINY RESTAURACJI PAPAYA

Jak smakuje i pachnie orient najlepiej wiedzą ci, którzy odwiedzili restaurację PAPAYA. Obecna już od pięciu lat na kulinarnej mapie Warszawy PAPAYA. 

8 lutego świętowała swoje urodziny. Spotkaniu z udziałem gości specjalnych oraz dziennikarzy, towarzyszyły liczne atrakcje wśród nich wspólne gotowanie na Teppanyaki. Swoją premierę miało także specjalne jubileuszowe menu restauracji składające się z pięciu nowych dań, które od 12 lutego spróbować będą mogli goście restauracji.

Znana podróżniczka Elżbieta Dzikowska, Olivier Janiak, Anna Popek, Joseph Seeletso popularny „Józek” z programów telewizyjnych oraz piosenkarka, autorka hitu muzycznego z 1976 Papaya – Urszula Dudziak wraz z córką Kasią, gościli na piątych urodzinach restauracji PAPAYA. Spotkanie inspirowane tajskim świętem kwiatów było okazją do rozmowy na temat kultury oraz tradycji kulinarnych Tajlandii, a także do rozmów o podróżach i smakach Orientu. Zaproszeni goście chętnie włączyli się w gotowanie na Teppanyaki, uczestnicząc tym samym w niezwykle widowiskowym show kulinarnym prowadzonym przez tajskiego mistrza. Dopełnieniem tajskiej atmosfery spotkania, był konkurs z nagrodą – wycieczką do Tajlandii, ufundowaną przez biuro podróży ITAKA.

Restauracja przykłada ogromną wagę do sposobu podania potraw, którym zawsze towarzyszą barwne i smaczne dekoracje wykonane z kwiatów, kolorowych warzyw czy zawsze świeżych owoców. W restauracji PAPAYA można nie tylko posmakować wybornych potraw, ale również spróbować swych sił w ich przygotowaniu. W stałej ofercie znajdują się warsztaty carvingu – sztuki wycinania w warzywach i owocach oraz dekorowania potraw – a także pokazy na Teppanyaki. Te ostatnie oznacza potrawę przygotowaną na grillu teppan, czyli metalowej płycie podgrzewanej od spodu. Pokazowi na Teppanyaki stale towarzyszą fruwające noże i płomienie, co czyni go niezwykle spektakularnym. Atrakcją eventów organizowanych w restauracji PAPAYA stają się także degustacje win oraz cygar, szczególnie cieszące się powodzeniem na spotkaniach biznesowych.

Grono klientów restauracji stale powiększa się o gwiazdy polskiego kina, muzyki oraz mediów. Tutejszą kuchnię lubią m.in. Małgorzata Socha, Natalia Lesz, Magdalena Różczka, Andrzej Grabowski, Cezary Pazura, Dawid Woliński, Jolanta Pieńkowska, Marcin Prokop, Piotr Rubik, Natasza Urbańska oraz Borys Szyc.
Z okazji swoich piątych urodzin PAPAYA przygotowała specjalne urodzinowe menu, którego już od najbliższej soboty 12 lutego będą mogli skosztować goście odwiedzający restaurację. To nie jedyna urodzinowa atrakcja – klientów zachwyci także odmienione na ten czas wnętrze restauracji, nawiązujące do tajskiego święta kwiatów oraz ciasteczka z wróżbą, które wręczane będzą każdemu z gości.

Agencja BC MFD media communications była odpowiedzialna za przygotowanie spotkania z udziałem celebrytów oraz media relations.