Fukier pachnący wiosną
Wielkanocna święconka w Wielką Sobotę
na drewnianym stole

Agencja BCMFD media communications zorganizowała spotkanie prasowe, w czasie którego Magda Gessler zaprezentowała dziennikarzom ofertę wielkanocnego menu w restauracji „U Fukiera”. Zaproszeni goście mogli spróbować tradycyjnych staropolskich potraw w artystycznym, autorskim wydaniu.

Goście mogli skosztować dania ze specjalnego wielkanocnego menu. Wśród świątecznych potraw nie zabrakło tych tradycyjnych. Choć jak przystało na artystyczną naturę Magdy Gessler każde z dań było miłym zaskoczeniem dla znawców polskiej kuchni.

- Stworzone przez mnie menu prezentuje prawdziwe polskie potrawy podane z nutą romantyzmu i fantazji. Myślę, że Fukier jest wspaniałym miejscem na oferowanie takich potraw. To prawdziwy polski dom przepełniony romantyzmem i gościnnością
– mówi Magda Gessler.

Fukier w tym roku świętuje swoje 18-te urodziny. Zmienione na wiosnę wnętrze prezentuje się doskonale. Ściany zdobią piękne kwiaty. A wnętrze pachnie świeżymi różami, mimozami i tulipanami. Na fotelach autentyczne poduszki biedermeier z ręcznym haftem dodają uroku. Na ścianach można podziwiać kolekcję dobrego XX-wiecznego polskiego malarstwa, które świetnie prezentuje się na autentycznych okopconych 400-letnią historią ścianach kamienicy.

Są rzeczy i miejsca, które trwają wiecznie. Nie poddają się upływowi czasu, ani ciągle zmieniającej się modzie. Do nich właśnie należy restauracja „U Fukiera”. Zrodzona z tradycji i dla tradycji. Jest jak wino, które szlachetnieje z czasem i z każdym rokiem nabiera coraz piękniejszego aromatu, koloru i smaku. Stając się w ten sposób prawdziwym skarbem. Skarb ten docenili już znawcy.

W restauracji „U Fukiera” można odkryć czym żyła stara polska kuchnia ziemiańska czy dworska i zaznać prawdziwej polskiej gościnności. Progi restauracji przekroczyły wybitne osobistości, a wśród nich: Królowa Danii – Małgorzata, Tony Blair, Icchak Rabin, Roman Polański, Claudia Schiffer, Catherine Denevue, Jacques Chirac, i Naomi Campbell. Częstym gościem był też Czesław Miłosz.

Kontakt:
Beata Czerwińska
BC MFD media communications
Tel.: 022 403 50 91 b.czerwinska@bcmfd.pl